Yeply - se liikkuva pyörähuolto

Me uskomme, että pyöräily on ihmiselle hauskin tapa siirtyä paikasta toiseen. Se on hyväksi terveydelle ja liittää ihmisen osaksi kaupungin sykettä. Sillä on positiivisia vaikutuksia elinympäristöömme, ja voi olla jopa ratkaisu maapallomme pelastamiseksi. Tämän takia uskomme, että pyöräily kuuluu kaikille. Se kuuluu lapsille ja aikuisille, miehille ja naisille, huviajelijoille, kuntopolkijoille, fiilisveivaajille ja sunnuntaisotkijoille.

Mutta tässä piilee pieni ongelma. Pyörän huoltaminen voi olla ongelmallista monelle pyörän omistajalle. Miksi?

1) Lähin pyörähuoltoliike voi sijaita liian kaukana ja olla hankalasti tavoitettavissa
2) Perinteisten pyörähuoltojen aukioloajat eivät välttämättä palvele kuluttajaa
3) Huolloissa voi olla jopa viikkojen pituiset jonotusajat
4) Pyörähuoltojen asiaspalvelu voi olla huonoa
5) Huoltopalvelujen ostaminen voi olla vaikeasti ymmärrettävää ja hinnoittelu epäselvää
Pyöränomistajilla ei yksinkertaisesti ole aikaa, energiaa, taitoja tai sopivaa huoltoliikettä ei ole lähellä, jotta voisi pitää pyörän ajokunnossa.
Me uskomme, että pyöränomistajat ansaitsevat parempaa. Siksi olemme perustaneet Yeplyn liikkuvan pyörähuollon.

Historia lyhyesti
Yeply sai alkunsa kahden vanhan ystävän - motivoituneen insinöörin ja intohimoisen muotoilijan polkujen kohdatessa vuonna 2016. Lyhyen aivoriihen jälkeen oli selvää, että maailma tarvitsee palvelun, missä tehdasmaisesti toteutettu pyörähuolto viedään asiakkaan luokse. Syntyi Yeply ja ensimmäinen huoltoauto aloitti operoinnin pääkaupunkiseudulla. Onnistuneen pilottivuoden jälkeen Yeply lähti hakemaan kasvua. Ensimmäisen enkelisijoittajan ja Tekes:in Tempo-rahoitusprojektin myötä saimme liikkeelle kaksi uutta huoltoautoa. Samalla kehitettiin ensimmäinen versio digitaalisesta alustasta tukemaan operatiivista toimintaa.

Vuonna 2017 liikevaihtomme kasvoi 402% ja pilotoimme kansainvälisillä markkinoilla Saksassa ja Hollannissa. Jatkoimme myös palvelukonseptin ja digitaalisen alustan kehitystä, käynnistimme yritysmyynnin sekä loimme franchising-mallin. Nämä kaikki edellä mainitut osatekijät ovat avainasemassa tulevaisuuden nopealle kasvulle.

Vuoden 2018 loppuun mennessä olemme huoltaneet miltei 6000 pyörää pääkaupunkiseudulla, järjestäneet yli 50 huoltopäivää yrityksille ja saavuttaneet 4,9 tähteä Facebookin arvosteluissa. Lisäksi olemme saaneet huomiota useissa vaikutusvaltaisissa kansallisissa uutismedioissa, kuten Kauppalehdessä ja Hufvudstadsbladetissa.

Visio
Suurin ja paras pyörähuolto Euroopassa 2022
Suurin ja paras pyörähuolto maailmassa 2030

Arvot
Yeplyn kulttuuri ja liiketoiminta perustuvat seuraaviin arvoihin:

Vapauden mahdollistaja
Kannustamme sinua poistamaan turhat esteet tieltäsi ja nauttimaan elämästäsi timanttisesti toimivan pyöräsi selässä.

Avulias
Arvostamme jokaista pyörää ja pyöräilijää. Annamme rakkaalle ystävällesi uuden elämän.

Läpinäkyvä
Asiakaskommunikaatiomme on selkeää ja avointa. Työntekijämme pidetään ajan tasalla yrityksen toiminnasta ja tavoitteista.

Tehokas
Yeplyn taika säästää sinulta hermoja, aikaa ja rahaa.

Ihmiskeskeinen
Autamme työntekijöitämme oman potentiaalin löytämisessä. Haluamme tarjota heille mahdollisuuden oppia, kasvaa ja kehittyä yksilöinä.

Liiketoimintamalli

Yeply on liikkuva pyörähuolto. Palvelumme haastaa rohkeasti perinteistä ja kankeaa pyörähuoltoalaa. Nostimme pyörähuollon renkaille ja operoimme kuin jäätelöauto konsanaan, tuoden huollon asiakkaan luokse. Palvelemme sekä yksityisasiakkaita että yrityksiä.

Palvelukonseptimme pähkinänkuoressa:
Maailmanluokan asiakaskokemus
Nopea, luotettava ja vaivaton
Tunnistettava brändi
Huippuunsa viritetty huoltoprosessi
Ainutlaatuinen digitaalinen alusta
Skaalautuva liiketoimintamalli
Suurelle asiakaskunnalle suunnattu konsepti

Viimeisen kahden vuoden aikana olemme suunnitelleet, kehittäneet ja hienosäätäneet tehdasmaisen huoltoprosessin, jota tukee digitaalinen alusta, Yeply Van Tool. Se on luotu operatiivisen toiminnan mittaamiseen, seuraamiseen ja datan keräämiseen. Käytämme Van Toolia myös markkinoinnissa ja asiakaskommunikoinnissa. Liiketoimintamme ja tarjontamme perustuu mahtavan asiakaskokemuksen tuottamiseen sekä palvelukonseptin yksinkertaisuuteen. Systemaattisesti luotu vahva brändi erottaa meidät kilpailijoista.

Yksi tuote - yksi hinta
Tarjoamme pyörän kausihuollon pakettina, joka on räätälöity palvelemaan mahdollisimman kattavasti kohderyhmämme yleisimpiä huoltotarpeita. Asiakkaan näkökulmasta katsottuna tämä tekee palvelumme helposti ostettavaksi. Yeplyn näkökulmasta yksi tuotepaketti luo puitteet tehokkaalle operatiiviselle toiminnalle ja helpottaa työntekijöiden rekrytointia, mikä mahdollistaa nopean liiketoiminnan skaalaamisen.

B2C ja B2B liiketoimintamallit
Tuomme pyörähuollon asiakkaiden luokse. Päivällä palvelemme yritysten henkilökuntaa työpaikoilla ja illalla yksityisasiakkaita heidän kotiensa läheisyydessä.

Yksityisiä asiakkaita palvelemme iltaisin, joka on heille kätevin aika ostaa palveluitamme. Huoltoajoista ja paikoista ilmoitamme verkkosivuillamme sekä sosiaalisessa että painetussa mediassa. Nykyiset asiakkaamme saavat sähköpostilla tai tekstiviestillä ilmoituksen tulostamme naapurustoonsa. Uusien asiakkaiden tavoittamiseen käytämme eri yhteistyötahoja kuten isännöintitoimistoja, päivittäistavarakauppoja, kauppaketjuja, kahviloita ja kouluja.

Rohkaisemme asiakkaitamme tekemään netissä ennakkovarauksen palveluumme. He voivat tehdä ostopäätöksen myös spontaanisti huomattuaan automme huoltokohteessa. Ostopäätöksen tekeminen on tehty asiakkaalle helpoksi:
Yksi tuote - yksi hinta: pyörän kausihuoltopaketti kiinteään 85€ hintaan
Asiakaslupauksemme - saat pyörän huollettuna takaisin saman päivän aikana

Huollon yhteydessä myymme myös yleisimpiä pyörän varaosia ja oheistuotteita asiakkaiden tarpeiden mukaan. Näin kasvatamme liikevaihtoa ja -voittoa kunkin yksittäisen myyntitapahtuman osalta. Jokaista asiakasta palvellaan ystävällisesti ja kunnioittavasti. Lupaamme antaa jokaiselle pyörälle sen tarvitsemaa rakkautta, ja pitää huolen siitä, että asiakas pääsee jatkamaan pyöräilyä saman päivän aikana.

Palvelemme yritysasiakkaita samalla tavoin. Ostopäätöksen tekeminen on tehty yrityksille helpoksi seuraavasti: tulemme paikalle ilmaiseksi ja meiltä saa valmiin markkinointimateriaalin. Tämän avulla yritys saa parannettua imagoaan työnantajana. Veloitamme yritystä tai sen henkilökuntaa vain huolletuista pyöristä. Yrityshuoltopäivä alkaa aamulla ja kaikki pyörät huolletaan valmiiksi päivän aikana, jolloin asiakkaamme voivat polkea kotiinsa timanttisesti toimivan pyörän selässä.

Näin liiketoimintamme pyörii parhaimmillaan aamusta iltaan!

Jäsenyys Suomen Franchising-Yhdistyksessä: Kyllä
Ketjun perustamisvuosi: 2016
Ketjun alkuperämaa: Suomi
Yksiköiden määrä Suomessa: 3
Yksikön alkuinvestointivaatimus: 20.000-50.000
Yksikön keskimääräinen työntekijöiden määrä: 1-5
Yksikön keskimääräinen liikevaihto: 130000

Ketjumme yrittäjän toiminta:

Haemme joukkoon kasvuhakuisia yrittäjiä, kenellä on mahdollisuus laajentaa toimintaa useamman yksikön laajuiseksi todistettuaan itselleen sekä meille että saa liiketoiminnan lentoon yhdellä yksiköllä. Alkuvaiheessa yrittäjä voi olla enemmän mukana päivittäisessä huoltotoiminnassa ja yksikköjen määrän kasvaessa toimenkuva muuttuu enemmän tiimin vetämiseksi.

Asiakkaina ovat kuluttajat sekä yritykset.

Millaista yrittäjää haemme:

Yeply sapluunaan istuva toimija - iloinen, positiivinen, kasvuhakuinen, erittäin asiakaspalvelukeskeinen
Peukalo ei saa olla keskellä kämmentä - taustaa huoltotoiminnasta, mutta ei tarvitse olla ammattimekaanikko
Koulutuksen tasolla ei ole väliä
Suomen- ja englanninkielen taito
Yrittäjäkokemuksesta on hyötyä/ yrittäjähenkinen
Henkilöstöjohtamistaidot ja kokemus
Into kehittää

Ketjumme tarjoaa yrittäjälle:

Valmis konsepti jolla saadaan todistetusti kannattavaa liiketoimintaa
Vahva ja erottuva brändi
Alueyksinoikeus kaupungeittain
Liikkuvan yksikön täydellinen konsepti: auto, kalustus, prosessit, työkalut, digitaalinen alusta, hankintavolyymit
Valmiit hankintakanavat, rahoituspaketti
Liiketoiminnan tuki
Alkukoulutus
Käynnistysmarkkinoinnin tuki
Valmiita asiakaskontakteja olemassa olevien yhteistyökumppaneiden kautta
Valmiit kirjanpitopaketit
Ketjumarkkinointi
Jatkuva koulutus