Yeplyllä ensimmäinen franchisingyrittäjä!

Joakim Konsin (43v) Espoosta on Yeply-ketjun ensimmäinen franchisingyrittäjä.
 

Yeply on liikkuva pyörähuolto, joka operoi kuin jäätelöauto konsanaan tuomalla pyörähuollon asiakkaan luokse palvellen sekä yksityisasiakkaita että yrityksiä.

 

Mistä lähtökohdista lähdit yrittäjäksi?

Olen koulutukseltani laivanrakennuksen diplomi-insinööri, eli työskentelen laivan suunnittelun parissa. Olen aina kokenut, että olen oikealla alalla. Kuitenkin minusta tuntui, että työstäni puuttui se, että pääsee kehittämään jotain omaa ja uutta. Olen pyörittänyt omaa pienimuotoista liiketoimintaa aikaisemmin ja olen nähnyt perhepiirissäni yrittäjyyttä koko ikäni, joten minulla oli käsitys siitä, mitä yrittäminen on. Olin kuitenkin avoin siitä, minkä muodon yrittäjyys minun kohdallani saa.

 

Miksi päätit lähteä juuri Yeply-yrittäjäksi?

Kaikki lähti siitä, kun näin Yeplyn yrittäjähakuilmoituksen. Olin miettinyt yrittäjäksi lähtemistä pitkään ja nyt siihen löytyi mahdollisuus. Koska yrittäminen ja oman toiminnan kehittäminen on ollut mielessä pitkään, kynnys lähteä ottamaan selvää asiasta ei ollut suuri.

Tykkäsin todella paljon Yeplyn ideasta ja konseptista. Kuvio sattui olemaan houkutteleva ja sopiva. Kun tapasin ketjun perustajat Antin ja Tommin ensimmäisen kerran, kaikki tuntui oikealta ja asiat loksahtivat paikoilleen. Tulin älyttömän innostuneeksi ajatuksesta! Sitten olisikin harmittanut, jos en olisi päässyt kuvioon mukaan.

 

Miksi mielestäsi kannattaa lähteä franchisingyrittäjäksi?

Ketjun tuki alkuvalmisteluissa on mahtava; franchisingantaja auttaa ihan kaikessa, ja heiltä saa aina vastauksia ja neuvoja. Ja ennen kaikkea se innostus ja energia, millä nämä kaverit (perustajat Tommi ja Antti) painavat, on tosi hienoa. Koko konsepti on mietitty valmiiksi. Tietenkin ensimmäisenä franchisingyrittäjänä on varmasti kaikenlaista, mitä tulee eteen, ja mietimme yhdessä, miten asioita kannattaisi hoitaa. Mutta onhan se iso tuki verrattuna siihen, että lähtisi nollasta.

Olen aina ollut sitä mieltä, että pyöräily on kätevä tapa liikkua, ja että se on myös hauskaa. Meillä huollettavia pyöriä myös riittää, kun perheessä on kolme poikaa. Kyllähän Yeplyn sanoma, että korjataan olemassa olevia pyöriä eikä aina tarvitse ostaa uutta, on minulle henkilökohtaisesti tärkeä.

 

Mitä odotat tulevaisuudelta ketjun yrittäjänä?

No tuota, tietenkin sitä, että yritystoiminnan saisi kantamaan ja kasvamaan. Tavoitteena olisi saada vuoden kuluttua lisää autoja jo liikkeelle. Yeplyn tavoitteena ketjuna on olla Euroopan suurin toimija tällä alalla. Haluan kasvaa ketjun mukana ja tehdä Yeplya tunnetuksi ja parhaaksi tavaksi huoltaa pyöriä.